ΑΣΕΠ: 17.000 μόνιμες προσλήψεις μέσα στο 2024

Σε εφαρμογή μπήκε ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων 2024 του ΑΣΕΠ για τις θέσεις εργασίας (μόνιμες και εποχικές) που θα εκδοθούν την τρέχουσα χρονιά.

Η υλοποίηση για τις 17.008 μόνιμες προσλήψεις του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει με τους πρώτους διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με την επίσημη κατανομή, σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο για τις εξής προσλήψεις:

  • 17.008 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) μέσα στο 2024
  • 22.334 θέσεις εργασίας σε όλους τους φορείς του Δημοσίου για συμβασιούχους με συχνά ανανεούμενες συμβάσεις
  • 5.050 μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της Υγείας. Ο σχεδιασμός για την ενίσχυση των νοσοκομείων έχει ήδη ξεκινήσει
  • 1.180 μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού θα γίνουν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις για ΠΕ και ΤΕ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται από τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό μέσω των χαρακτηριστικών προκηρύξεων “ΓΒ” (Γραπτός – Β’ Στάδιο). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι “Κ” (με σειρά προτεραιότητας), ενώ και ο χαμηλός αριθμός επιτυχόντων στον πανελλήνιο γραπτό (2Γ/2022) του ΑΣΕΠ “πιέζει” προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση ο μεγάλος όγκος αυτών των προσλήψεων για ΠΕ και ΤΕ, μαζί με τις εγκρίσεις της νέας χρονιάς, θα καλυφθούν από τον 2ο πανελλήνιο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ στο Δημόσιο.

Ετήσιος προγραμματισμός ΑΣΕΠ 2024: Η σειρά έκδοσης – Έτοιμες οι πρώτες προκηρύξεις

Πλήρη ανατροπή στο χρονοδιάγραμμα έκδοσης προκηρύξεων μονίμων του ΑΣΕΠ, δεδομένου ότι, άλλαξε η προκήρυξη 1Κ/2024.

Δημοτική Αστυνομία

Το ΑΣΕΠ ετοιμάζεται πυρετωδώς να εκδώσει την προκήρυξη μονίμων της Δημοτικής Αστυνομίας με αριθμό 1Κ/2024.

Η εξέλιξη αυτή, στέλνει την προκήρυξη των 1.213 μονίμων στη Δημοτική Αστυνομία, σε πρώτο πλάνο έκδοσης. Σημειώστε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή, δέχεται έντονη πίεση από το υπουργείο Εσωτερικών, για την έκδοση του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Προκήρυξη 2024 για τα νοσοκομεία

Έτοιμη και η δεύτερη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία αποκλειστικά των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Η προκήρυξη αυτή θα ακολουθήσει την πρώτη (5Κ/2023) που αρχίζει στις 16 Ιανουαρίου και αφορά ΔΕ και ΥΕ.

Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία από το ΑΣΕΠ, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).

Η προκήρυξη των 816 μονίμων ΠΕ και ΤΕ αναμένεται να αποσταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Δεν έχει οριστεί ακόμα ο αριθμός της συγκεκριμένης προκήρυξης.

Θα δοθεί 15νθημερη προθεσμία για υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στον κόμβο του ΑΣΕΠ (asep.gr).

32 προσλήψεις μονίμων στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Ειδικότερα, η προκήρυξη αφορά προσλήψεις 32 μονίμων υπαλλήλων στην Εταιρεία «Διαχειριστής ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε.» – ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Μόνιμες προσλήψεις σε δήμους, ΟΤΑ και Περιφέρειες

Με συγκεκριμένη διαδικασία του ΑΣΕΠ θα γίνουν το 2024 οι 2.272 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας.

Η επιλογή των υποψηφίων για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα γίνει από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του δημοσίου.

Εφόσον οι θέσεις αυτές δεν καλυφθούν από τον πανελλήνιο γραπτό 2Γ/2022, τότε θα μεταφερθούν για τον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου.

Οι θέσεις για υποψηφίους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας (σύστημα μορίων).

Οι θέσεις αυτές εμπεριέχονται στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων 2024, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Από τον πίνακα των θέσεων προκύπτει ότι στην Αττική θα γίνουν 492 προσλήψεις, στη Μακεδονία και Θράκη 464, σε Θεσσαλία – Στερεά 343, σε Πελοπόννησο – Δυτική Ελλάδα – Ιόνιο 341, στην Κρήτη 217, στο Αιγαίο 203 και σε Ήπειρο – Δυτική Μακεδονία 212.

Προκηρύξεις 2024: Ποιοι διαγωνισμοί ετοιμάζονται

Σημειώστε τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο έκδοσης και περιλαμβάνονται στο “σημειωματάριο” του ΑΣΕΠ στο πλαίσιο των προκηρύξεων 2024:

  • 131 μόνιμοι σε δέκα φορείς του Δημοσίου: Αφορά προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ). Ενισχύονται, κυρίως, επιμελητήρια, Ανεξάρτητες Αρχές, Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι. Η προκήρυξη έχει αποσταλεί στους φορείς για τελική συμφωνίας.
  • 54 στην Τράπεζα της Ελλάδος: Έχει αποσταλεί στη τράπεζα για οριστική συμφωνία με το ΑΣΕΠ. Θα προσληφθεί προσωπικό Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • 2.500 μόνιμοι σε όλο το Δημόσιο μόνο για ΑμεΑ. Αφορά στην πρόσληψη προσωπικού όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ). Η προκήρυξη αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

ΠΗΓΗ: workenter.gr

Απαραίτητη για τη συμμετοχή στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ είναι η απόκτηση:

  • Πτυχίου Αγγλικών Lower B2 & Proficiency C2
  • Πιστοποίηση Πληροφορικής: Word, Excel, Internet.

Στο Central Studies λειτουργούν Τμήματα Πληροφορικής αποκλειστικά για την απόκτηση πιστοποίησης Πληροφορικής. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκτήστε την Πιστοποίηση Αγγλικών TOEIC:
ΔΩΡΕΑΝ Συμμετοχή στις Εξετάσεις και ΔΩΡΕΑΝ Υλικό Προετοιμασίας. Δήλωσε συμμετοχή στις εξετάσεις εδώ.

Θέλω να λαμβάνω δεκαπενθήμερο ενημερωτικό newsletter με όλες τις νέες προκηρύξεις: